Håndværkerfradraget gælder også i 2020

Den 1. januar 2016 blev boligjobordningen målrettet grønne løsninger. Med det nye håndværkerfradrag er det stadig favorabelt at renovere boligen med energivenlige løsninger, herunder at isolere sin bolig.

Tilskud til energibesparelser:

  • Isolering af tag
  • Isolering af ydervægge (facader og hulmur)
  • Isolering af gulv

Der er ikke tilskud til materialer, men der er fradrag for arbejdsløn til køb af isoleringsmateriale.

Hvem kan få håndværkerfradrag til ”grønne” boligforbedringer?

Alle personer i en husstand, som er 18 år eller mere, kan nyde godt af fradraget til håndværkerydelser med ‘grønt sigte’, som er på maksimalt 12.500,- / person i 2020.

Hvad gives der tilskud til?

Der gives tilskud til den del af arbejdet, som medfører energibesparelsen. Det betyder, at evt. udgifter til selve tagkonstruktionen, pudsning af ydervæg m.m. ikke er omfattet af fradragsordningen. Derfor vil det også klart fremgå af regningen, hvor mange timer, der er brugt på selve isoleringsdelen.

Hvordan fungerer det i praksis?

Fradraget sker via din skatteafregning og har en skatteværdi på 33 procent. Det betyder, at du får en tredjedel af beløbet tilbage.

Skal jeg være opmærksom på noget særligt?

Hvis du betaler kontant når du får udført boligforbedringer, får du ikke glæde af fradraget. Du skal betale med betalingskort, overføre med netbank eller indbetale med girokort.

Håndværkerfradrag

Med håndværkerfradrag vil din tilbagebetalingstid for udført isolering ofte være meget kort.

Vil du også have tilskud til isolering og nyde godt af besparelsen fremover? Så kontakt os på telefon 70 20 10 26 eller send en e-mail på info@kg-isolering.dk og få et uforpligtende tilbud.

Kontakt os i dag- rådgivning & tilbud