Loftisolering villa Sorø

Varmen stiger som bekendt opad, så har du ikke isoleret dit loft, kan du vinke farvel til mange penge, der forklædt som varme flyver til himmels.

Heldigvis behøver det ikke være en stor udskrivning – og har du ingen loftisolering i forvejen, er pengene hurtigt tjent hjem.

Har du f.eks. et 1-planshus på 100 m2 fra 1970’erne, hvor der ligger 100 mm loftisolering, kan du ved at lægge yderligere 200 mm isolering spare 200 m3 naturgas om året, som svarer til ca. 1.800 kr. om året. Samtidig sparer du miljøet for 500 kilo CO2 om året. Denne løsning koster dig ca. 14.000 kr., og det vil derfor tage dig nogle år at tjene pengene hjem.

Har du derimod ingen isolering i forvejen på loftet af dit 100 m2 store hus, og vælger du at lægge 300 mm isolering på, sparer du nu 1.300 m3 naturgas om året, hvilket svarer til 11.500 kr. om året – et beløb, der hurtigt er med til at tjene de ca. 17.000 kr. hjem, det koster dig at få isoleret huset. Miljømæssigt rykker du også langt med en besparelse på 2.800 kilo CO2.

Tyk isolering er ikke altid det bedste

Det ses tydeligt på ovenstående eksempler, at de første 100 mm isolering sparer meget, hvor de næste ikke giver lige så meget. Vi siger gerne, at hvis der på loftet ligger 200 mm isolering pænt og i orden, så kan det ikke betale sig at efterisolere. Derfor rådgiver vi individuelt, om det kan svare sig for dig at få efterisoleret dit loft.

Vi rådgiver desuden om, hvor tyk isoleringen skal være. I et ældre hus er dampspærren måske ikke helt i orden – eller slet ikke eksisterende – og her er det vigtigt at sørge for, at dampen fra vores hverdag som madlavning, bad m.v. kan nå at komme igennem isoleringen og dampe af. Hvis isoleringen er for tyk, vil dampen blive til vand, som i værste fald sætter sig i husets konstruktion. Det kan give skimmelsvamp, som kan resultere i dårligt indeklima og sygdom.

Isolering af loftet holder huset tæt

Nye huse kan tåle en tykkere isolering, da dampspærren som udgangspunkt er i orden. Tykkelsen varierer i stedet efter, hvilken klimaskærm du har, og hvilket varmetab der sker gennem vinduerne. Ofte er tykkelsen på isoleringen defineret på forhånd af bygherre, og det var også tilfældet, da Kæregaard Isolering ApS lagde 580 mm isolering på et 159 m2 stort loft i et nybygget træhus i Jyllinge. Det er dog som regel nok med 300 mm isolering, som Kæregaard Isolering ApS lagde på det 1.000 m2 store loft af en ny tilbygning til rådhuset i St. Heddinge på Stevns.

Om dit hus er nyt eller gammelt, vil en isolering af dit loft gavne dit energiforbrug, din pengepung og ikke mindst dit indeklima. Husk at lufte godt ud, så du lukker vanddamp fra ånde, madlavning, bad m.v. ud – et tæt hus holder nemlig også godt på dampen. Vi isolerer lofter med Rockwool Granulat Pro på f.eks. Stevns, i Sorø, Ringsted, Haslev, Køge, Næstved og Solrød.

Vil du også holde bedre på varmen, få et bedre indeklima OG samtidig spare penge? Så kontakt os på telefon 70 20 10 26 eller send en e-mail på info@kg-isolering.dk og få et uforpligtende tilbud.

Kontakt os i dag- rådgivning & tilbud